Over José

Ik ben José Bruining (Stadskanaal, 1980) en ik woon in Groningen. Hier heb ik Nederlands gestudeerd aan de RUG en sinds het behalen van mijn educatieve master Nederlands ben ik werkzaam op het hbo, bij de lerarenopleiding Nederlands aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Al sinds ik jong was, maak ik muziek: ik heb lang pianoles gehad van een docente die genieten van muziek centraal stelde. Eindeloze uren heb ik achter de piano doorgebracht, waarbij ik voortdurend probeerde om liedjes die ik kende zelf te spelen en te zingen. Later heb ik mezelf ook gitaar leren spelen en zong ik altijd en overal, onder eigen begeleiding op gitaar of piano.

In mijn studententijd in Groningen heb ik de jazz ontdekt en deze muziek heeft me nooit meer losgelaten. De afgelopen jaren heb ik onder meer gespeeld met Bert van Erk, Diederik Idema, Will Jasper, Rob Elfrink, Felix Degenaar, Hans Lass en Thomas Hilbrandie, Jasper Blokzijl en het Vincent Grit Trio. Ik ga op in het samenspel en geniet van de mogelijkheden om met improvisatie en scat van ieder stuk een nieuwe versie te maken. Een mooie ballad, een stukje swing of zomerse latin: alles heeft zijn eigen charme, die ik graag met u wil delen.

Naast jazz zing ik ook graag een breed repertoire, waarbij ik altijd probeer om mijn eigen draai aan een liedje te geven. In mijn solo-optredens zing ik vooral bekende en onbekende luisterliedjes, van Neil Young tot Seal en van Boudewijn de Groot tot Carol King. Ik vind het daarnaast ook erg leuk om me nieuwe liedjes eigen te maken als u dat zou wensen.

Op deze site staat informatie over zowel de solo-optredens als de jazzoptredens met begeleiding. Voor meer informatie over mogelijke optredens of tarieven kunt u altijd via het contactformulier een berichtje naar me sturen.